Борис Джонсон. Джерело: Офіс президента України

Борис Джонсон таємно літав у Венесуелу: в чому переконував британець прихильника Путіна Мадуро

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав столицю Венесуели Каракас. Він зустрівся з президентом Ніколасом Мадуро й обговорив повномасштабну війну Росії проти України.

Про це повідомив The Sunday Times. Джерела журналістів поінформували, що Джонсон прибув до Каракаса на приватному літаку з Домініканської Республіки, де відпочивав разом із родиною. Загалом він пробув у столиці Венесуели менш як добу.

Джонсон обговорював із Мадуро ситуацію в Україні на тлі занепокоєння західних дипломатичних і розвідувальних кіл тим, що багата на нафту соціалістична республіка Латинської Америки може постачати зброю або іншу військову допомогу Росії.

Крім того, обмірковувалися умови покращення відносин із Великою Британією, яка не визнає правомірність Мадуро.

Зокрема, обговорили можливість проведення вільних і справедливих президентських виборів цього року та деескалацію напруги у відносинах з Гайаною, колишньою британською колонією, що має значні ресурси нафти та мінералів у регіоні Ессекібо.

Медійники зробили висновок, що такі переговори "неординарні" через стан двосторонніх відносин і загальну невизначеність у відносинах Заходу з Венесуелою, яка, своєю чергою, є найбільшим світовим виробником нафти та стійким прихильником президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, наприкінці лютого колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив думку, що українській армії до снаги звільнити тимчасово окупований Крим. Це станеться у разі продовження постачання озброєння від союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 10:37