Фото: Боріс Джонсон. Джерело – Офіс президента

"Путін може напасти": Борис Джонсон попередив країни НАТО про небезпеку

Колишній глава британського уряду Боріс Джонсон переконаний, що Російська Федерація може наважитись на вторгнення у країни-члени НАТО за президентства Володимира Путіна.

Таку заяву Джонсон зробив в інтерв’ю "Європейській правді".

"Так, він (Путін, — ред.) може напасти. Я вважаю, що цього не можна виключати",  — зазначив Джонсон. 

При цьому Джонсон згадав про інтерв’ю Путіна американському журналісту Такеру Карлсону, у якому лунали недвозначні заяви щодо можливого нападу на Альянс.

"Наприклад, мені не сподобалося, як він говорив про Польщу у своєму жахливому інтерв'ю. І я вважаю, що він може спробувати щось таке зробити", — сказав британський політик.

Джонсон підкреслив, що шанси ймовірного нападу Росії на країни Північноатлантичного альянсу зростуть, якщо Путін досягне успіху в Україні.

"Тому він не повинен мати успіху. Він повинен зазнати поразки", — резюмував Боріс Джонсон.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Своєю чергою речник Білого дому Джон Кірбі вважає, що наразі немає прямої військової загрози для країн-членів Північноатлантичного альянсу з боку Російської Федерації. Зараз метою Володимира Путіна є захоплення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 16:32