Фото: Офіс президента

Борис Джонсон прибув до України

У суботу, 24 лютого, до України з офіційним візитом прибув колишній прем'єр-міністр України Борис Джонсон.

На своїй сторінці у соцмережі X Джонсон опублікував допис, у якому наголосив, що для нього велика честь бути в Україні у другу річницю повномасштабного вторгнення.

"У цю похмуру другу річницю вторгнення Путіна для мене велика честь бути тут, в Україні. З їхньою незламною мужністю я не сумніваюся, що українці переможуть і витіснять сили Путіна — за умови, що ми надамо їм військову, політичну та економічну допомогу, якої вони потребують", — наголосив Джонсон.

Свій допис Джонсон доповнив світлиною із президентом України Володимиром Зеленським. Водночас подробиць щодо програми візиту екс-прем'єр Британії розкривати не став.

Борис Джонсон у Києві

Фото: X\Boris Johnson

Зауважимо, також 24 лютого до Києва прибула і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона наголосила, що цей візит присвячений другій річниці повномасштабного вторгнення Росії на територію України та зауважила, що Євросоюзу і надалі підтримувати Україну у боротьбі із російським агресором.

Крім того, сьогодні столицю відвідують очільниця уряду Італії Джорджія Мелоні, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо.

Нагадаємо, 23 лютого лідер демократичної більшості в Сенаті Сполучених Штатів Америки Чак Шумер прибув із делегацією до Львова. Політик наголосив, що "Америка підтримує народ України".

Також 23 лютого у Львові із робочим візитом перебувала і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Очільниця данського уряду разом із українським гарантом вшанували пам’ять загиблих захисників України на Марсовому полі Личаківського кладовища.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 10:43