Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп готовий приїхати в Україну: у Зеленського пояснили, коли це може відбутися та за яких обставин

Можливість візиту Дональда Трампа в Україну обговорили під час телефонної розмови президент Володимир Зеленський і кандидат у президенти США від республіканців. Окрім того, Трамп запевнив, що його перемога "не буде вигідна Росії".

Про це заявив прес-секретар президента України Сергій Никифоров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що Зеленський і Трамп домовилися в майбутньому провести зустріч і поспілкувалися в тому числі про можливість приїзду Дональда Трампа в Україну.

"Скажімо так: зафіксовано принципову згоду обидвох сторін на зустріч. Обговорювали певні проміжки часу, коли ця зустріч має відбутися. Але про це говорити ще дуже-дуже рано. Це вже команди будуть працювати й узгоджувати графіки, деталі, коли це стане можливим", — пояснив Никифоров.

Відповідаючи на запитання, чи обговорювалася можливість візиту Трампа в Україну, він відповів, що "це справді обговорювали".

"Обговорювали, коли це має відбутися і де. Але конкретика ще дуже передчасна — і формат, і час, і місце", — сказав речник Зеленського.

За його словами, також Трамп під час розмови закликав "не вірити фейкам", що його перемога на виборах може бути вигідна Росії.

Зеленський розповів Трампу про вчорашній удар росіян по дитячому майданчику в Миколаєві та по лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня. Також він закликав Трампа не вірити представникам тих країн, які намагаються виправдати дії Путіна.

Нагадаємо, сьогодні претендент на посаду віце-президента США від Дональда Трампа Джей Ді Венс заявив, що в разі зняття президента США Джо Байдена з виборів у штабі кандидата на цю посаду Дональда Трампа планують вимагати його дострокової відставки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2024 13:56