Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

У команді Трампа наполягають на негайній відставці Байдена з посади президента

У разі зняття президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена з виборів у штабі кандидата на цю посаду Дональда Трампа планують вимагати його дострокової відставки.

Про це заявив претендент на посаду віце-президента США від Дональда Трампа Джей Ді Венс. Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі X.

Джей Ді Венс на тлі чуток про те, що президент США Джо Байден може відмовитися від участі у виборах під тиском однопартійців, що наростає, заявив, що з тих же міркувань варто ставити питання про спроможність Джо Байдена далі виконувати обов’язки президента.

"Якщо когнітивні функції Джо Байдена не дозволяють йому балотуватися для переобрання, тоді вони явно не дозволяють йому і залишатися Верховним головнокомандувачем країни. Як може хтось із демократів, які підштовхують його до зняття з виборів, щиро стверджувати, що він має далі залишатися президентом?" — заявив Ді Венс.

Як відомо, останніми днями американські ЗМІ повідомляють, що Байден під тиском однопартійців нібито розпочинає схилятися до того, щоби зняти свою кандидатуру, а в команді, що займається його кампанією, вже планують дії у разі його рішення знятися з виборів. Водночас в офіційних коментарях у кампанії Байдена заперечують такі чутки.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 20 липня, президент України Володимир Зеленський і колишній президент США та чинний кандидат від Республіканської партії на майбутніх виборах Дональд Трамп провели телефонну розмову. Після цього у соцмережах вони обидва зробили заяви за підсумками діалогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2024 11:55