Фото: ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп назвав ганьбою відкриття Олімпіади-2024 у Парижі

Екс-президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп прокоментував церемонію відкриття Олімпіади-2024 у Парижі. 

Про це повідомляє Tribuna.com. 

"Насправді церемонія відкриття була ганьбою. Я маю на увазі, що вони можуть робити певні речі. Я думав, що це жахливо. Послухайте, я підтримую всіх, я дуже відкритий… Але я вважаю, що те, що вони зробили, було ганьбою", — наголосив Трамп.

Зазначимо, що у ході відкриття Олімпіади в Парижі було відтворено сюжет "Таємної вечері". У цій частині урочистої церемонії взяли участь дрег-квін, трансгендерна модель та оголений співак, загримований під грецького бога виноробства Діоніса. Саме цей епізод викликав хвилю обурення серед вірян. 

Варто додати, що у неділю, 28 липня, прессекретарка "Париж 2024" Анн Декамп заявила, що організатори церемонії не мали наміру продемонструвати неповагу до будь-якої релігії. За її словами, на церемонії намагалися відсвяткувати толерантність суспільства.

Відкриття Олімпіпади-2024

Джерело: скріншот з відео

"Ми вважаємо, що ця мета була досягнута. Якщо люди образилися, нам дуже шкода", — наголосила вона.

Водночас художній керівник церемонії відкриття Томас Джоллі додав, що сцена не була натхненна "Таємною вечерею", а зображала язичницьке свято, пов'язане з богами Олімпу.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post із посиланням на заяву представника Федерального бюро розслідувань Кевіна Роєка повідомляло, що Метью Томас Крукс, який на початку липня намагався вбити Дональда Трампа, перед тим у мережі шукав запити, пов’язані із замахом на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.07.2024 10:31