Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Доступний для будь-яких питань": Зеленський розповів про розмову з Трампом

Якщо кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп хоче щось дізнатися про Україну, то він може приїхати сюди та "переконатися про все на власні очі".

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час інтерв'ю суспільному японському мовнику NHK. Він зазначив, що під час телефонної розмови з колишнім президентом США та кандидатом на цю посаду Дональдом Трампом він запросив його відвідати Україну.

"Якщо містер Трамп хоче дізнатися щось про Україну, то він може приїхати та побачити це сам чи запитати мене", — сказав український президент.

Окрім того, Зеленський поінформував, що Трамп сказав йому, що він доступний стосовно будь-яких питань, і президент України може звернутися до нього.

"Ми спілкувалися з його командою. Містер Трамп сказав мені, що він доступний для будь-яких питань, і я маю номер телефону", — пояснив президент України.

Як відомо, 20 липня Зеленський і Трамп спілкувалися під час телефонної розмови. Тоді вкотре Трамп стверджував, що після перемоги на виборах зможе покласти край війні в Україні, "яка забрала так багато життів і спустошила незліченну кількість безневинних сімей".

Раніше Зеленський заявляв, що у разі обрання Трампа на президента США, він із ним працюватиме. Також він зазначав, що президентство Трампа не призведе до перегляду рішення НАТО про 40 мільярдів євро на військову допомогу Україні 2025 року.

Нагадаємо, Зеленський також акцентував, що до кінця листопада Україна розробить план дій щодо досягнення миру. Для цього необхідні терпіння, підтримка офіційного Києва та дипломатичний тиск усього світу на Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2024 20:56