Камала Гарріс. Джерело: x.com/KamalaHarris

Рейтинг Гарріс суттєво зріс: чи зможе вона перемогти на виборах Трампа

У Сполучених Штатах Америки помітно зріс рейтинг схвалення віце-президентки Камали Гарріс. Це сталося після рішення Джо Байдена не переобиратися на посаду президента країни.

Про це свідчить свіже опитування Ipsos на замовлення ABC News.

Зокрема, рейтинг схвалення віце-президентки Гарріс у США зріс до 43%, тоді як несхвально її оцінюють 42%. Минулого тижня, до того, як Байден оголосив про зняття з виборів, ці показники складали 35% і 46% відповідно.

Найпомітнішим є зростання прихильності до віце-президентки США серед незалежних виборців (тобто тих, які не підтримують Республіканську чи Демократичну партію) — з 28% до 44%, тоді як несхвалення впало із 47% до 40%.

Загалом 52% американських виборців підтримують висунення Камали Гарріс кандидаткою у президенти від Демократичної партії.

У тому ж опитуванні ABC News / Ipsos рейтинг схвалення кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа за тиждень впав із 40% до 36%.

Із моменту старту своєї кампанії Камала Гарріс скоротила відставання від кандидата від республіканців Дональда Трампа, яке збільшилося в останні тижні, коли претендентом на номінацію ще був Байден.

Віце-президентка ще не є кандидаткою в президенти США, але вже отримала підтримку більшості делегатів з'їзду Демократичної партії.

Нагадаємо, американські видання зазначили, що російське керівництво побоюється перемоги на виборах у США представниці демократів Камали Гарріс. У Кремлі переконані, що в такому випадку природа американської політики стане, на їхній погляд, "ірраціональною, непрагматичною і саморуйнівною".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2024 17:36