Трамп офіційно заборонив трансгендерам служити в армії

26 СЕРПНЯ 2017 10:24

Американський президент Дональд ТРАМП підписав указ про заборону Міноборони США приймати трансгендерів на службу в армію. Про це повідомляє TrueUA з посиланнями The Hill.

Трамп доручив Пентагону розробити план реалізації заборони до лютого 2018 року. Закон вступить в силу 23 березня 2018 року.

За даними видання, в пам'ятці до документа «докладно йдеться» про попередні заяви Дональда ТРАМПА, які він писав у своєму Twitter, що уряд країни більше не братиме на військову службу трансгендерів. У своєму указі, як зазначає видання, ТРАМП в тому числі доручив міністру оборони Джеймсу МЕТТІСУ розібратися, «що робити» з трансгендерами, що вже проходять службу.

Крім того, ТРАМП заборонив Пентагону оплачувати операції зі зміни статі. Фінансування дозволено в тому випадку, якщо процедура була розпочата до вступу закону в силу.

У розмові з The Hill представник Білого дому заявив, що Дональд ТРАМП «люто виступає» за свободу ЛГБТ-спільнот, а рішення прийнято з міркувань «національної безпеки».

Раніше ТРАМП пояснював, що служба таких людей в збройних силах пов'язана з «величезними» витратами на медицину, також через них відбуваються «перебої» в роботі військових. Президент уточнював, що рішення прийнято після консультацій з генералами і військовими експертами.

Трансгендери отримали право служити в Збройних силах США рік тому 30 червня 2016 року, при адміністрації президента Барака ОБАМИ. Як повідомляв CNN, заяву про це зробив особисто міністр оборони Ештон КАРТЕР. Телеканал вказував, що цей крок зустрів критику з боку республіканців. При цьому, як писала газета The Wall Street Journal, додаткові витрати, пов'язані з прийомом таких людей, незначні. Експерти оцінювали розмір витрат на організацію служби трансгендерів в розмірі від $ 2,4 млн до $ 8,4 млн щороку.

Світ, 26.08.2017 10:24