Фото: соцмережі

Трамп у Twitter показав своє тюремне фото

Колишній президент США Дональд Трамп зробив пост  у Twitter після більш як 2,5 року відсутності. Він опублікував своє фото, зроблене у в'язниці Джорджії 24 серпня.

Зазначимо, що колишній президент США Дональд Трамп вирішив здатися правоохоронним органам у справі про втручання в вибори. За даними ЗМІ, Трамп прибув до в'язниці в Атланті. Колишньому президенту США висунули більше десятка обвинувачень у зв’язку з його спробами скасувати результати виборів у Джорджії у 2020 році. Трампа заарештували та помістили у в’язницю округу Фултон. Згодом його звільнили під заставу в розмірі 200 тисяч доларів. У СІЗО він пробув близько 20 хвилин. У нього взяли відбитки пальців та зробили тюремне фото.

Менш ніж за добу пост у Twitter з фотографією з в'язниці та посиланням на передвиборчий сайт набрав понад 148 мільйонів переглядів.

Тюремне фото Дональда Трампа

Скріншот з Twitter Дональда Трампа

У Twitter Трампа забанили після штурму його прихильників Конгресу США 6 січня 2021 року. Новий власник соцмережі Ілон Маск 19 листопада 2022 року заявив, що розблокував акаунт Трампа.

Справи проти Трампа

Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Зокрема, у рамках розслідування йому було пред'явлено звинувачення: у змові з метою обману Сполучених Штатів; у змові з метою запобігання офіційному розгляду; у перешкоджанні та спробі перешкоджання офіційному розгляду; у змові проти прав громадян.

Нагадаємо, у травні 2023 року Дональда Трампа визнали винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керрол. Відповідне рішення ухвалив Федеральний суд Манхеттена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2023 18:39