Фото: Instagram Трубіна

Трансфер голкіпера "Шахтаря" в "Інтер": оприлюднено суму потенційної угоди

Основний воротар "Шахтаря" Анатолій Трубін може замінити голкіпера "Інтера" Андре Онана. Він є одним з п’яти кандидатів на трансфер в чемпіонат Італії.

Про це повідомляє fcinter1908.it з посиланням на свіжий випуск газети Tuttosport.

Зазначається, що в Трубіна хороші шанси на трансфер, але міланський клуб ще не робив пропозицію агенту 21-річного українця. Сума угоди може скласти близько 10 мільйонів євро, адже контракт воротаря з "гірниками" спливає наступного літа.

За даними джерела, пріоритетом голкіпера є зміна клубу в літнє трансферне вікно. Між "Інтером" та представниками гравця вже налагоджено контакт.

Також Трубіна хоче придбати "Челсі", який розглядає українця в якості запасного воротаря.

Що відомо про Анатолія Трубіна

Трубін — вихованець футбольної академії донецького "Шахтаря". Однак футболом почав займатися не у рідному Донецьку, а у Маріуполі. З шести років він тренувався у команді "Азовсталь-2".

У лютому 2019 року голкіпер вперше потрапив у заявку основної команди "Шахтаря» на матч Ліги Європи УЄФА проти "Айнтрахта".

5 березня 2021 року вперше отримав виклик до збірної України головним тренером Андрієм Шевченком для участі у матчах відбіркового турніру чемпіонату світу 2022 року проти збірних Франції, Фінляндії та Казахстану. 31 березня 2021 року дебютував у збірній України у домашньому матчі третього туру відбіркового турніру чемпіонату світу 2022 проти збірної Казахстану (1:1).

Дебютувавши проти Казахстану, Трубін побив дебютантський воротарський рекорд Олександра Шовковського в офіційних матчах: воротар "Шахтаря" провів свій перший офіційний поєдинок у складі збірної у віці 19 років і 242 дні, тоді як Шовковський вперше зіграв у збірній у чотири у відбірному турнірі чемпіонату Європи 1996 року у віці 19 років 315 дней. З урахуванням товариських поєдинків, то Трубін у відповідному голкіперському рейтингу національної команди посів 3 місце: попереду — дебюти Андрія Луніна (19 років і 40 днів) і Максима Коваля (19 років і 174 дні).

1 червня 2021 року був включений до офіційної заявки збірної України головним тренером Андрієм Шевченком для участі у матчах чемпіонату Європи 2020 року.

Нагадаємо, футбольний клуб "Динамо" анонсував повернення в команду півзахисника Андрія Ярмоленка. Про офіційне підписання контракту повідомлять вже незабаром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.06.2023 19:09