Обстріл Одеси 29 квітня. Фото: ДСНС

"Травми були дуже тяжкими": в Одесі померла дівчинка, яка постраждала під час обстрілу 29 квітня

У четвер, 23 травня, в Одесі померла чотирирічна дівчинка, яка постраждала під час російського обстрілу 29 квітня.

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

За словами посадовця, дівчинку звали Злата. Їй було всього 4,5 роки.

"Медики робили усе можливе, аби врятувати життя дитини. Вся Одеса молилася за неї. Але травми були дуже тяжкими. Мої найщиріші співчуття батькам та родині маленької Злати", — наголосив Труханов.

Водночас очільник Одеської ОВА Олег Кіпер уточнив, у серце дитини влучив осколок російської ракети. Таким чином кількість жертв внаслідок російського обстрілу 29 квітня зросла до 8. 

Обстріл Одеси 29 квітня

29 квітня близько 18:29, окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули четверо людей та собака. До того ж ще 32 людини отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка. 

Водночас начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук заявив, що у російській ракеті, яка атакувала Одесу, було виявлено шрапнель (артилерійський снаряд призначений для завдання ураження живій силі, що розташована відкрито, а також військової техніки противника, — ред.).

"Тип озброєння наразі ще встановлюється. Але можу констатувати, що на стінах навколо ураженого об'єкта спостерігаються дірки від шрапнеля, який використовується для знищення живої сили й для ведення бойових дій. Але не для ударів по цивільній інфраструктурі і мирним мешканцям", — наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, внаслідок ворожої атаки по Одесі поранення отримав народний депутат України III—VIII скликань та ректор Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 21:34