Фото: weukraine.tv

"Треба почати говорити про мир": президент Бразилії зробив скандальну заяву про війну в Україні

Сполучені Штати Америки повинні припинити "заохочувати воєнні дії" на території України. З Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним потрібно говорити про мир. 

Таку заяву зробив президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, пише The Guardian.

Лідер Бразилії переконаний, що міжнародна спільнота зможе переконати президента України Володимира Зеленського й російського диктатора Володимира Путіна піти на переговори.

"Сполученим Штатам необхідно припинити заохочувати війну і почати говорити про мир. Європейський Союз повинен почати говорити про мир", — заявив Лула журналістам у Пекіні.

Варто відзначити, що перед поїздкою до Китаю Лула запропонував створити групу країн для посередництва у війні в Україні. Також він обіцяв обговорити це питання в Пекіні.

"Важливо мати терпіння для розмови з Путіним і Зеленським, сказав він. Але перш за все необхідно переконати країни, які постачають зброю, заохочують війну, зупинитися", — заявив Лула.

Нагадаємо, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. Таку заяву він зробив у четвер, 6 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2023 11:56