Фото: Instagram Андрія Луніна

Тренер "Реала" провів відверту розмову з українським голкіпером: що світить Луніну

Між українським голкіпером Андрієм Луніним та головним тренером "Реала" Карло Анчелотті відбулась відверта розмова. Наставник "вершкових" не бачить нашого земляка першим номером мадридського клубу.

Про це повідомляє Marca.

Раніше Анчелотті заявив, що конкурент Луніна Кепа Аррісабалага зіграє у стартовому складі у наступному матчі Ла Ліги проти "Гранади", якщо встигне одужати. За даними ЗМІ, ця заява не сподобалась не тільки Луніну, а й іншим гравцям "Реала".

Перед матчем з "Наполі" у Лізі чемпіонів тренер сказав: "Він (Лунін — ред.) не повинен думати, що завтрашня гра буде для нього останньою, тому що коли Кепа повернеться, він збирається конкурувати за позицію з Луніним".

Особиста бесіда Анчелотті та Луніна

Вже 20 листопада Анчелотті особисто поговорив з Луніним і пояснив свою позицію. Італійський наставник переконаний, що позиція голкіпера відрізняється від усіх інших, адже відчуття впевненості та безпеки для воротаря, які з'являються, коли він відчуває себе основним голкіпером дуже важливі.

Спеціаліст хотів придушити в зародку будь-який натяк на проблему, тому він провів цю розмову з українцем. Розмова була потрібна йому, щоб прояснити позицію і не допустити, щоб ситуація стала проблемною. Анчелотті цінує роботу Луніна на старті сезону, коли він підміняв спочатку Тібо Куртуа, а потім і Кепу. Але думка тренера щодо місця Андрія у команді не змінилась — він не бачить його першим воротарем.

Статистика Луніна в "Реалі"

Андрій Лунін відстояв на нуль в матчі 14-го туру Ла Ліги проти "Кадіса" (3:0). Це сьомий сухий матч 24-річного українця у складі мадридського клубу, в решті 15 він пропустив 21 м’яч.

Кепа Аррісабалага відстояв на нуль у шість з 13 матчів сезону. В них він пропустив 10 голів. Процент сухих матчів Луніна складає 60%, Кепи — 46. Лунін в середньому за матч пропускає 0,4 гола, Кепа — 0,8.

Нагадаємо, на початку листопада до команди тижня у Лізі чемпіонів за версією УЄФА увійшли український голкіпер "Реала" Андрій Лунін та грузинський захисник "Шахтаря" Гіоргі Гочолейшвілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.11.2023 14:55