Свен-Йоран Ерікссон / скріншот з відео

Тренував "Ман Сіті", "Рому" та "Бенфіку": відомий футбольний наставник помер у віці 76 років

У понеділок, 26 серпня, помер колишній головний тренер збірної Англії Свен-Йоран Ерікссон. Шведському фахівцю було 76 років.

Про це повідомляє Sky Sports. У січні цього року Ерікссон повідомляв, що у нього діагностували рак підшлункової залози на термінальній стадії й що йому у найкращому випадку залишилось жити рік.

Що відомо про Свена-Йорана Ерікссона

Протягом своєї кар’єри тренера Ерікссон очолював "Рому", "Бенфіку", "Лаціо", "Манчестер Сіті" та інші клуби. Останнім місцем роботи фахівця був шведський "Карлстад", де Ерікссон обіймав посаду спортивного директора.

Свен-Йоран Ерікссон двічі тріумфував у Кубку Швеції та Суперкубку Італії, чотири рази брав Кубок Італії, по одному разу — Кубок Швеції, Кубок Португалії, Кубок УЄФА, Суперкубок УЄФА та Серію А і тричі чемпіонат Португалії.

Нагадаємо, 29 квітня у віці 75 років після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко. Він вихованець сумського футболу, свого часу він успішно виступав за київське "Динамо", а в часи Незалежності працював наставником "синьо-жовтих".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.08.2024 15:51