Фото: соцмережі

Третя хвиля: рашисти знову атакують Україну "шахедами"

Російські терористи розпочали третю атаку "шахедами" по Україні. Наразі під удар потрапила Миколаївська область.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Кім попередив, що дрони-камікадзе вже зафіксовані над областю. До того ж, ворожі "шахеди" полетіли й в інші регіони України. Він зауважив, що це вже третя атака за день.

"У нас балалайки в області літають. Увага! Взагалі не тільки у нас мопеди. Це їхня запланована третя хвиля. Рідкісні діряві негідники", — написав Кім.

За даними очільника ОВА, в Миколаївській області знищено вже три дрони-камікадзе.

Також керівника Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що над Одещиною було збито чотири іранські дрони, яким РФ систематично обстрілює Україну. "Шахеди" хотіли вразити енергетичні об'єкти.

"Нашими підрозділами протиповітряної оборони в небі над Одещиною було збито чотири дрона-камікадзе "Шахед", які намагалися влучити в об’єкти енергетичної інфраструктури. Дякую підрозділам ППО які завжди на сторожі нашого неба та вчергове показали свій професіоналізм", — повідомив Марченко.

Нагадаємо, масований ракетний удар РФ по Україні розпочався ввечері 9 лютого. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Президент Володимир Зеленський прокоментував масований ракетний обстріл 10 лютого. Гарант наголосив, що російські ракети на території Молдови та Румунії — це виклик НАТО, колективній безпеці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 21:06