Фото: Twitter Дмитро Кулеба

Трибунал для Росії: ще одна країна приєдналася до коаліції

Молдова приєдналася до країн, які працюють над створенням спеціального трибуналу для Росії. Тепер в коаліції, яка намагається притягнути керівництво РФ до відповідальності — 35 держав.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter після зустрічі з молдовським колегою Ніку Попеску.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває із візитом у Молдові.

"Продуктивні переговори з хорошим колегою та другом Ніку Попеску. Обговорили кроки, необхідні для початку переговорів про вступ до ЄС у 2023 році. Він поінформував мене про рішення Молдови приєднатися до основної групи зі створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Тепер (у ній, — ред.) 35 держав", — зазначив глава української дипломатії.

Увересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу, яка працює над створенням спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва Російської Федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Нагадаємо, Європейський Союз та країни "Великої сімки" обговорюють спеціальний трибунал для Росії за злочини проти України. Нові рішення можуть бути прийняті вже 7 липня на зустрічі в Токіо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.04.2023 20:40