Тривають інтенсивні бойові дії: військові розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бойові дії. Збройні сили України відбивають атаки ворога та завдають противнику масштабних втрат.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного Угруповання Військ Ілля Євлаш в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Маємо успіхи на Кліщіївському напрямку, там продовжуються інтенсивні бойові дії. Ми продовжуємо звільняти населений пункт від окупантів, вибиваючи його із нашої землі. Також маємо успіхи на Бахмутському напрямку та на північному фланзі Бахмута, там де знаходиться Дубово-Василівка. Останнім часом противник там вдавався до контратакувальних дій, намагаючись відбити наші підрозділи, проте безуспішно", — розповів військових.

За його словами, ЗСУ мають успіх поблизу Торецька, біля населених пунктів Північне та Південне. Зокрема, наші воїни просунулися вперед та змусили противника відійти.

Крім того, протягом минулої доби відбулось 13 бойових зіткнень. Ворог 536 разів обстріляв позиції наших захисників, 5 разів використовував свою тактичну та армійську авіацію. Натомість ЗСУ завдали великих втрат противнику.

"На Бахмутському напрямку сьогодні наші захисники знищили багато російської техніки: 3 танки, 3 БМП, 2С7 “Піон”, 2 реактивні системи залпового вогню “Град”, 7 установок Д-20, 6 Д-30, 7 авто, якими підвозив противник особовий склад та постачання до позицій, 1 Орлан-30 та FPV дрон, а також 7 складів з боєкомплектом боєприпасів", — зазначив Ілля Євлаш. 

Також українські бійці знищили систему радіоелектронної боротьби “Поле-21”, яка використовується для придушення супутникового зв'язку та ускладнює роботу високоточних засобів ураження.

Нагадаємо, 14 вересня російське міноборони поскаржилося на нібито спробу ЗСУ атакувати безекіпажним катером 14 вересня ракетний корабель "Самум".

Додамо, військові Збройних сил України продовжують завдавати значних втрат окупантам. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Наші бійці ліквідували ще 620 російських терористів. Також українські військові спалили корабель та підводний човен окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 20:46