Фото: ілюстративне. Джерело: Сумська ОВА

Тривога тривала понад 7 годин: скільки цієї ночі ППО знищила російських дронів над Києвом

Вночі 31 липня війська країни-агресорки здійснили одну з наймасованіших атак на Україну ударними безпілотниками за весь час великої війни.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

"Головною ціллю агресора став Київ. На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повітряна тривога тривала понад сім годин, а ворожі дрони заходили на Київ хвилями та практично з усіх можливих напрямків.

Силами та засобами ППО в повітряному просторі Києва та на підступах було знищено понад три десятки безпілотників.

"За даними оперативного зведення на цю хвилину — у Києві без постраждалих та руйнувань. Дані попередні, інформація уточнюється. Дякуємо всім воїнам, хто охороняє наше небо за захист! Слідкуйте уважно за сигналами тривоги. Не ігноруйте", — резюмували у КМВА.

Варто зауважити, що зранку 31 липня рашисти продовжили свою наймасованішу атаку та знову почали тероризувати столицю дронами.  Зокрема, було зафіксовано рух кількох ворожих безпілотників у напрямку Києва.

Крім того, цієї ночі по всій Україні оголошували повітряну тривогу через зліт російського бомбардувальника МіГ-31К.

Нагадаємо, ввечері 30 липня у Києві та Білій Церкві було неспокійно — мешканці чули роботу ППО. У Повітряних силах попереджали про загрозу застосування балістики з Півночі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 07:07