Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У Києві та області під час повітряної тривоги прогриміли вибухи

У вівторок ввечері, 30 липня, у столиці та низці областей оголошено повітряну тривогу. У цей час у Києві та Білій Церкві прогриміли вибухи.

Про це у Telegram-каналі повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Варто зазначити, що повітряна  тривога станом на 22:56 була оголошена у Києві, а вже о 23:01 вибухи було чутно у столиці та в районі Білої Церкви.

У Повітряних силах попереджали про загрозу застосування балістики з Півночі.

"Повітряна тривога повʼязана з загрозою застосування балістичного озброєння! Прямуйте до укриттів", — також попереджали у КМВА.

Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що на Київщині працює протиповітряна оборона. Посадовець закликав людей не покидати укриттів.

Також в цей час у Повітряних силах повідомили про швидкісну ціль на Полтавщині, а у Полтавській громаді місцеві Telegram-канали повідомляли про звуки вибухів.

Військові не виключають нового комбінованого удару по Україні

Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук 30 липня заявив, що найближчим часом російські загарбники можуть завдати по Україні комбінованого удару. Військові готуються до відбиття атаки.

"Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу. Тим паче давно його вже не було. Так, якщо ми бачимо в морі носії в певній кількості, зазвичай, це може передувати комбінованому обстрілу. Тому що самостійні атаки крилатих ракет зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття їх сягає 100. Є друга версія, що це, можливо, навчання", — розповів він.

Речник ВМС додав, що наразі у морі на бойовому чергуванні перебувають три російські підводні носії ракет. Тому можливість обстрілу все існує. Відтак, посадовець закликав українців не ігнорувати сигнали тривоги та перебувати в укриттях.

Варто зазначити, що ввечері у вівторок, 30 липня, у Харкові пролунали вибухи. Також гучно було у Херсоні.

Нагадаємо, вночі 29 липня війська країни-агресорки завдали удару по енергетичному об'єкту у Дніпропетровській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 23:54