Фото: Офіс президента

Ще дві держави приєдналися до комюніке Саміту миру, — Зеленський

До комюніке Глобального саміту миру приєдналися ще дві держави. Зокрема, збільшилося представництво Американського континенту.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні є ще два приєднання до комюніке Саміту миру. Збільшилося представництво Американського континенту, зокрема Латинської Америки. Вже офіційно — Організація американських держав, що об’єднує країни обох Америк, Північної та Південної. А також острівна держава Антигуа і Барбуда", — наголосив президент.

Очільник держави наголосив, що формат Саміту миру, формат комюніке, формат подальшої підготовчої роботи до другого Саміту забезпечить саме справедливе ставлення до кожної нації, до кожної держави і, звичайно, до України.

"Я дякую всім, хто допомагає. Наша команда працює над тим, щоб було ще більше приєднань і щоб ми отримали максимально активну роботу груп щодо пунктів Формули миру", — зауважив президент.

Зеленський додав, що серед перших таких груп Україна планує запустити саме групу щодо енергетики.

"Ми маємо повернути реальну енергетичну безпеку в усіх її аспектах та подолати російське ставлення до енергії, до енергоресурсів як до зброї. Це стосується також і захисту від російського енерготерору. Світ і в цьому здатен допомогти. Вже на липень ми готуємо перші кроки саме в цьому напрямі", — резюмував гарант.

Нагадаємо, 16 червня під час прес-конференції за результатами Саміту миру у Швейцарії Зеленський повідомляв, що наступна зустріч у такому форматі має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу. Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 19:20