Фото:rfi.fr

Ще одна країна оголосила про заборону імпорту сільгосппродукції з України

У п'ятницю, 15 вересня, уряд Словаччини оголосив про запровадження односторонніх обмежень на імпорт окремих категорій сільгосппродукції з України.

Про це повідомляється на порталі Dennik N.

Зокрема, попри рішення Європейської комісії про зняття будь-яких обмежень, Словаччина до кінця року заборонить імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику.

"Ми повинні уникати надмірного тиску на словацький ринок, щоб залишатися справедливими щодо вітчизняних фермерів. Водночас наш крок є реакцією на аналогічні дії Польщі та Угорщини", — йдеться в заяві словацького уряду.

Водночас уряд країни пообіцяв співпрацювати з Європейською комісією та країнами-членами ЄС для пошуку загальноєвропейського системного рішення під час дії заборони та, в разі ухвалення такого рішення, зняти заборону.

Нагадаємо, 15 вересня Єврокомісія ухвалила рішення про зняття заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції. Водночас після даного рішення ЄК, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що це не вплине на рішення Польщі ввести власну, односторонню заборону. За його словами, ембарго почне діяти з опівночі 16 вересня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.09.2023 23:20