Фото: Nettitrendi

Ще одна країна заявила про військову загрозу для неї з боку РФ

Голова військової розвідки та безпеки Швеції (MUST) Олена Халлін заявила, що Росія представляє явну військову загрозу поблизу її країни. 

Про це повідомляє Reuters.

"Європейський порядок безпеки в тому вигляді, в якому ми його знаємо, припинив своє існування... і разом з цим збільшилися ризики для безпеки Швеції", — заявила Халлін.

Шведські розвідники побоюються, що країна-агресорка зміцнить свій військовий потенціал поблизу Швеції, коли це буде можливо, у відповідь на заявку Швеції та Фінляндії на членство в НАТО.

"Проте існує значна невизначеність, пов'язана головним чином із готовністю російського керівництва піти на високий ризик", — сказала вона, додавши, що високий рівень напруженості підвищує ризик того, що випадковість чи неправильна оцінка можуть призвести до конфлікту.

Також Халлін зауважила, що, окрім загроз шпигунства, також є загрози кібератак чи інших "технічних" атак не лише з боку РФ, але й від Китаю. За оцінками голови MUST, обидві країни мають "здатність проводити складні операції", націлені на те, щоб "вплинути на політичні та економічні рішення Швеції".

Нагадаємо, на початку лютого 2023-го міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що наступною країною, яку може окупувати Російська Федерація, може стати Молдова.

Володимир Зеленський 9 лютого повідомив, що Росія хоче зруйнувати політичний порядок у Молдові. Так, за його словами, українська розвідка перехопила план того, як Кремль має намір повалити владу в Молдові. У молдовській Службі інформації та безпеки підтвердили отримання розвідувальних даних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.02.2023 23:08