Фото: zik.ua

Ще одному колишньому нардепу від ОПЗЖ оголосили підозру у держзраді

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у держзраді екс-нардепу від "Опозиційної платформи — За життя" Вадиму Рабіновичу. Він розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Про це повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Як зазначають правоохоронці, Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

"Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України", — йдеться в повідомленні.

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді шляхом скерування відповідного запиту про міжнародно-правову допомогу до Ізраїлю. Рабіновичу загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За інформацією слідства, наразі він переховується за кордоном.

Нагадаємо, що 24 липня ДБР повідомило нардепу від ОПЗЖ Олександру Пономарьову про підозру у держзраді. Слідство з'ясувало, що він добровільно пішов на співпрацю з агресором. Тепер нардепу загрожує до 15 років тюрми.

У вівторок, 25 липня, Печерський райсуд Києва відправив Пономарьова в СІЗО на два місяці без права внесення застави. Сам депутат заявив, що прокуратура нібито не надала жодного звинувачення в його співпраці з ворогом і він вважає справу "політичним замовленням, сфабрикованим, із пальця висмоктаним на рівному місці".

За даними ЗМІ, нардеп від забороненої ОПЗЖ півтора року повномасштабної війни продавав державним стратегічним підприємствам України продукцію російського походження. А у 2021 році у Пономарьова знайшли паспорт РФ. У телефоні народного депутата виявили листування з працівниками російської ФСБ. Навесні та влітку 2022 року, перебуваючи на окупованій території, він домовлявся із ними про зустрічі в Бердянську і Криму, а також звітував про роботу своїх підприємств в окупації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.07.2023 11:03