Фото: Офіс президента

Що може повернути мир в Україну: Макрон виступив із заявою

Контрнаступ Сил оборони може повернути Україну та Російську Федерацію за стіл переговорів. Проте мирна угода повинна бути вигідна українській стороні.

Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон, пише Le Point. На думку лідера Франції, український наступ "поверне всіх за стіл переговорів". Водночас Макрон наголосив, що "хороші переговори будуть такими, яких хочуть українці".

Французький лідер також розкритикував російського диктатора Володимира Путіна за те, що він "підживлює світовий безлад, вирішивши більше не поважати міжнародні угоди".

Що передбачає українська Формула миру

Відомо, що вперше світ почув українську Формулу миру на Всесвітньому економічному форумі у Давосі у січні цього року. Там її презентувала перша леді України Олена Зеленська. Тоді вона закликала світ об'єднатися проти російської агресії.

Українська Формула миру передбачає 10 пунктів:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.
  2. Продовольча безпека.
  3. Енергетична безпека.
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
  7. Повернення справедливості.
  8. Протидія екоциду.
  9. Недопущення ескалації.
  10. Фіксація закінчення війни.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський заявив, що Україна готова вести переговори щодо завершення війни на основі його "формули миру". Керівництво держави ігноруватиме угоди, які змушуватимуть йти на обмін нашої території.

Раніше Володимир Зеленський прокоментував пропозиції віддати територію України, обмінявши її на мир та членство в НАТО. Він наголосив, що наша держава готова обміняти російський Бєлгород на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 12:23