Фото: скріншот

Зеленський сказав, чи сів би за стіл переговорів з Путіним у Туреччині

Президент Володимир Зеленський не має наміру сідати за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Зараз це вже не та людина, яка була раніше.

Про це очільник держави повідомив під час прес-конференції 24 лютого, присвяченої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Тільки що я розмовляв з Ердоганом. Ми непогано поговорили... Я вдячний за ініціативи Ердогана, зернові тощо. Я знаю, як він допомагав з "азовцями", і я вдячний за це. Ердоган зробив кілька речей, важливих для України. Я за це вдячний. Він знає мою позицію щодо того, що ви сказали", — сказав Зеленський.

Український лідер зазначив, що розмовляв з Реджепом Таїпом Ердоганом до повномасштабного нападу РФ на Україну.

"Я говорив йому — посадіть Путіна за стіл переговорів, не можна допустити ризику повномасштабної війни. Але він не зміг цього зробити, і не тільки він. А зараз він вважає, що зможе. Зараз ми не можемо. Це не та вже людина (мова про Путіна, — ред.). Там немає з ким говорити", — зауважив Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 24 лютого проводить прес-конференцію "Лютий. Рік незламності". Вона присвячена річниці повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну.

Зауважимо, Зеленський пояснив, як бачить мирні переговори із країною-агресоркою у майбутньому та що потрібно для того, аби цей діалог взагалі відбувся.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 19:09