Фото: МЗС

Що потрібно для перемоги України у війні: Кулеба озвучив три ключові фактори

Україна зможе перемогти у війні з Російською Федерацією лише при комбінації трьох факторів. Нашій державі необхідне постачання зброї, розвиток військово-промислового комплексу та принциповий підхід до теми переговорів з агресором.

Такими думками поділився у статті для Foreign Affairs міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Фактично, наші цілі залишаться досяжними у військовому відношенні доти, доки діятимуть три чинники: адекватна військова допомога, включаючи літаки, безпілотники, протиповітряну оборону, артилерійські снаряди та можливості дальньої дії, які дозволяють нам завдавати ударів глибоко в тилу ворога; швидкий розвиток промислового потенціалу у США та Європі, а також в Україні як для покриття військових потреб України, так і для поповнення оборонних запасів США та Європи, та принциповий та реалістичний підхід до перспектив переговорів з Росією", — зазначив Кулеба.

Очільник МЗС запевнив, що правильна стратегія, планування та адекватна підтримка дозволять українцям завдати ефективних ударів на намагання Росії перевершити Україну кількістю.

Кулеба також заявив, що кожен долар допомоги Україні приносить зрозумілі дивіденди її партнерам щодо безпеки. А Україна змогла успішно дати відсіч російській агресії та запобігти катастрофічній ескалації в Європі ціною лише 3% від американського річного військового бюджету.

Нагадаємо, за даними Bild, союзники України США та Німеччина мають стратегію, як схилити Київ до мирних переговорів з Російською Федерацією. При цьому на українське керівництво не буде чинитися дипломатичний тиск.

Також офіційні особи США та Євросоюзу в розмовах з українськими керівниками розпочали натякати на можливості проведення мирних переговорів з Росією для припинення війни. При цьому анонімні джерела медійників зазначили, що Україні доведеться від багато чого відмовитися, щоби досягнути угоди.

Деякі з таких розмов, які офіційні особи назвали делікатними, відбулися у жовтні під час зустрічі представників понад 50 країн, які підтримують Україну, включно з членами НАТО, на Контактній групі з питань оборони України.

Своєю чергою Володимир Зеленський відреагував на чутки про схиляння іноземними партнерами України до мирних переговорів з Росією. Глава держави різко відкинув таку можливість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 18:57