Ллойд Остін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Що потрібно Україні для здобуття переваги на фронті: заява Остіна

Збройним силам України для здобуття переваги на полі бою потрібен "сукупний ефект усіх наявних військових спроможностей". Наразі варто зосередитися на способах боротьби з ворогом, які реально працюють.

Таку заяву зробив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, виступаючи в Дипломатичній академії України, пише "Укрінформ".

"Жодна окрема потуга не зможе змінити ситуацію. Жодна система не покладе край нападу президента Росії Володимира Путіна. Важливо те, як Україна дає відсіч. Важливим є сукупний ефект ваших військових спроможностей, і потрібно зосередитися на тому, що працює", — заявив очільник Пентагону.

Остін наголосив, що США надалі відстоюватимуть право українців жити в безпеці та свободі. Також він нагадав усім, що ніколи "не слід сприймати свободу як належне". 

"Ми відмовляємося виправдовувати звірства Путіна і відмовляємося вдавати, що умиротворення зупинить вторгнення. Ми чудово розуміємо моральну прірву між агресором і тим, хто захищається, і не поведемося на махінації та брехню апологетів Кремля", — заявив міністр оборони США.

Він додав, що якщо дозволити російському диктаторові робити все, то "це прирече дітей та онуків на життя в набагато кривавішому і небезпечнішому світі".

Варто зазначити, що 21 жовтня Ллойд Остін прибув з офіційним візитом до Києва. Журналісти видання CNN інформували, що міністр оборони відвідав столицю "оскільки майбутнє допомоги США Україні залежить від неминучих президентських виборів у США, а Росія продовжує досягати невеликих, але постійних успіхів на фронті".

Нагадаємо, 21 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві оголосив про виділення нового пакета військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 21:25