Фото: росЗМІ

Щоб Путін не здавався дідом: стало відомо, кандидатів якого віку реєструватимуть на виборах у Росії в 2024 році

Кремль підібрав "конкурентів" для диктатора Володимира Путіна на виборах 2024 року. Одним із головних критеріїв відбору став вік.

Про це повідомило російське видання "Медуза".

"У політичному блоці адміністрації президента (АП) РФ, яким керує Сергій Кирієнко, визначилися зі "спаринг-партнерами", які "конкуруватимуть" із Володимиром Путіним на президентських виборах 2024 року. За словами двох джерел ЗМІ, близьких до Кремля, одним із головних критеріїв їхнього відбору став вік. Серед зареєстрованих кандидатів не повинно бути політиків молодше 50 років", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за оцінкою чиновників АП, наявність таких кандидатів у бюлетені може змусити росіян задуматися про те, що 70-річний Путін — "вже не та людина, яка приходила до влади з твердою рукою". Водночас у Кремлі побоюються, що молодий і активний кандидат може змусити виборця подумати про вік президента, і це буде невигідний контраст.

"Мова не про результат на самих виборах, а про перспективу пари-трійки років, коли думки про те, що Путін, звичайно, молодець, але не пора б прийти комусь молодше, з'являться. Участь молодих кандидатів може стати каталізатором таких думок", - розповів співрозмовник видання.

У виданні також наголосили, що російські чиновники почали по-іншому ставитися до Путіна після його 70-річчя. Якщо раніше співрозмовники ЗМІ називали Путіна "першим", "головним", "верховним" або "татом", то тепер найчастіше називають його "дідом". Один зі джерел, близьких до Кремля, на запитання про причини цього відповів так: "Ну дід і дід, це ж без негативу. Вік у нього такий".

Попередньо, у президентських виборах братимуть участь представники трьох партій: КПРФ, ЛДПР та "Нових людей". Кандидатом від КПРФ Кремль бачить Геннадія Зюганова, від ЛДПР — Леоніда Слуцького, від "Нових людей" — Олексія Нечаєва. Проте з останнім кандидатом план поки що не погоджений. Замість себе Нечаєв пропонує віце-спікера Держдуми Владислава Даванкова, але Кремль бентежить його вік — Даванкову 39 років.

Нагадаємо, раніше у Смоленській області Російської Федерації стався скандал навколо одного із депутатів міської ради Олександра Зеленського. Тезку українського президента висунула на вибори в обласну Думу партія "Единая Россия". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 11:20