Фото: Офіс президента

Туреччина братиме участь у переговорах щодо Формули миру: Зеленський поговорив з Ердоганом

Президент Володимир Зеленський провів розмову з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Глава держави висловив вдячність Туреччині за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Про це президент написав у Telegram.

За словами Зеленського, обговорили наступний раунд переговорів щодо Формули миру, який відбудеться на Мальті.

"Туреччина братиме участь, додаючи свій авторитетний голос і позицію. Продовольча безпека. Попри зрив Росією Чорноморської зернової ініціативи, Україна залишається відданою своїй життєво важливій ролі гаранта глобальної продовольчої безпеки та забезпечує роботу Чорноморського зернового коридору", — йдеться в повідомленні.

Лідери країни також обговорили ситуацію на Близькому Сході й погодилися з необхідністю забезпечити захист цивільних осіб та повагу до гуманітарного права.

"На жаль, Україна добре розуміє, що таке війна та цивільні жертви. Тому ми категорично засуджуємо будь-які терористичні методи й насильство та виступаємо за недопущення подальшої ескалації", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що російський диктатор Володимир Путін "виступає за якнайшвидше припинення війни", але водночас війна Росії проти України "триватиме ще довго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2023 16:59