Фото: росЗМІ

Ердоган під час зустрічі з Путіним обговорить війну в Україні: що запропонує диктатору

Під час зустрічі 4 вересня президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та російського диктатора Володимира Путіна на порядку денному стоятиме війна в Україні. Лідер Туреччини запропонує главі Кремля посередництво в мирних переговорах між державами, які перебувають у стані бойових дій.

Про це повідомляє Milliyet.

За даними джерела, Ердоган наголосить, що він готовий узяти на себе роль посередника і надати всі види підтримки, включно з проведенням прямих переговорів, "для забезпечення міцного миру між двома сторонами".

Також під час зустрічі обговорять питання "зернового коридору" і формули транспортування російського газу в Європу через Туреччину.

Зустріч Путіна та Ердогана

Відомо, що лідери держав підтримували широкі контакти після вторгнення Росії в Україну в 2022 році. Цього року вони провели щонайменше 10 телефонних розмов, згідно з кремлівським веб-сайтом, а також відеоконференцію, присвячену доставленню російського ядерного палива на турецьку АЕС Аккую у квітні.

Про те, що російський президент може приїхати до Туреччини, стало відомо 2 серпня після телефонної розмови Путіна та Ердогана. Тоді обидва президенти порушили тему "зернової угоди" та війну в Україні.

14 серпня ЗМІ повідомили, що російський диктатор Володимир Путін може прибути до Туреччини найближчими днями. В країні активізувалась дипломатична робота щодо цього візиту.

Водночас у Туреччині припускали кілька варіантів формату зустрічі Ердогана та Путіна. Тут вважають, що розмова може відбутися наприкінці серпня або на початку вересня, але можливо не Путін прибуде в Туреччину, а Ердоган поїде до Росії.

Нагадаємо, 21 серпня президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним відкладається, ймовірно, до вересня. Наразі дату та місце проведення не уточнено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2023 12:14