Італійський вчений Семмі Бассо, який помер у суботу. Джерело: соцмережі

У 28 років помер найстарший чоловік зі синдромом передчасного старіння: що про нього відомо

У суботу, 5 жовтня, італійський вчений Семмі Бассо помер у віці 28 років. Він вивчав рідкісну хворобу прогерію, що спричиняє передчасне старіння, від якої він сам страждав.

Про це йдеться у повідомленні, яке опублікували в акаунті асоціації, яку він заснував для підвищення обізнаності про прогерію.

"Семмі Бассо не стало раптово, після святкування дня в оточенні прихильності тих, хто його любив. Ми глибоко вдячні за честь розділити з ним частину нашої подорожі. Він навчив нас тому, що хоча життєві перешкоди іноді здаються нездоланними, варто прожити на повну", — йдеться у повідомленні.

Італійські журналісти зазначили, що Бассо раптово помер у суботу ввечері під час обіду в ресторані в Асоло (провінція Тревізо) через декілька днів після повернення з поїздки до Китаю. Спроба реанімувати його виявилася марною.

Лише за день до смерті його нагородили журналістською премією Паоло Ріцці у Венеції.

Що відомо про Семмі Бассо

Народився 1995 року в Скіо на півночі Італії. У віці двох років йому діагностували прогерію Хатчінсона-Гілфорда, надзвичайно рідкісне генетичне захворювання, яке викликає передчасне та прискорене старіння і вражає лише одного з 20 мільйонів людей.

Семмі Бассо присвятив своє життя дослідженню синдрому, який у нього діагностували, закінчивши 2018 року факультет природничих наук Університету Падуї та захистивши дисертацію про можливі методи лікування для уповільнення розвитку хвороби.

Разом із батьками, але з власної ініціативи, 2005 року, хоча був іще дитиною, заснував Італійську асоціацію прогерії з метою підтримки досліджень і збору коштів для наукових досліджень. Бассо отримав міжнародну популярність завдяки своїм численним появам у ЗМІ, підвищуючи обізнаність громадськості про свій синдром, і знявся в популярному документальному фільмі National Geographic про подорож США.

Нагадаємо, що 3 квітня у Венесуелі помер найстаріший чоловік у світі Хуан Вісенте Перес. Йому було 114 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.10.2024 20:18