Фото: Postimees

У боях за Україну загинув перший громадянин Естонії

У вівторок, 7 березня, внаслідок артилерійського обстрілу під Бахмутом на Донеччині загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії Іво Юрак. Він став першим громадянином Естонії, який поклав життя за Україну.

Про це повідомляє Postimees.

За наявними даними, Юрак воював у складі Українського міжнародного легіону. Він був начальником розвідки Скаутського батальйону та начальником штабу Караульного батальйону. У 2016 році Хар'юський повітовий суд визнав його винним у розголошенні державної таємниці, проведенні приватного стеження та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та частково засудив його до реального ув'язнення.

Друг Іво Юрака розповів, що востаннє переписувався до Messenger з Іво 6 березня вранці. Те, що Юрак в Україні, він не знав.

"Я не знаю, як він потрапив туди. Цією інформацією він не ділився навіть із друзями. Я познайомився з Іво приблизно чотири роки тому. Він був моїм учнем в одній реставраційній фірмі. Дуже доброзичлива та життєрадісна людина. Після того, як він пішов із компанії, ми продовжили спілкування. Дуже сумно, що так сталося", — сказав він.

Нагадаємо, 9 березня в селі Бовшів на Івано-Франківщині попрощалися з Героєм України Дмитром Коцюбайлом на позивний "Да Вінчі". Прийшли віддати шану військовому тисячі людей. Сьогодні, 10 березня, його поховають у столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2023 11:27