Фото: metinvest.media

У Бучі встановили меморіал захисникам (фото)

У місті-герої Буча встановили Меморіал захисникам. Цю подію присвятили річниці звільнення Київської області від російських загарбників.

У річницю звільнення міста від військ Російської Федерації Бучу відвідав президент України Володимир Зеленський і топ-посадовці чотирьох країн — Молдови, Словаччини, Хорватії та Словенії.

Своєю чергою Бучанська міська рада повідомила, що місто після деокупації відвідали наші друзі й партнери з литовського міста-побратима — Паланги. 

"Очолює делегацію міський голова Шарунас Ваіткус. Разом із ним до Бучі також прибули: член литовського парламенту Міндаугас Скрітульскас, депутат міськради Паланги Юліус Томас Зулкус та начальник відділу культури адміністрації міста Робертас Траутманас", — йдеться у повідомленні.

Також гості відвідали Храм Святого Апостола Андрія Первозванного. Поклали квіти на місці масового поховання жертв російської агресії. Гостей дуже вразили фотографії, які розміщені у церкві. А також розповіді отця Андрія про скоєні злочини росіян під час окупації Бучі. 

"Те, що відбулося у Бучі — це велика трагедія. Увесь світ повинен знати про весь цей жах, який несуть за собою російські війська", — сказав пан Шарунас.

Нагадаємо, 18 квітня президент України здійснив робочу поїздку в Донецьку область. Він відвідав передові позиції українських захисників у Авдіївці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.04.2023 17:43