Олексій Данілов. Джерело: Офіс президента України

У день вторгнення Росії розвідки провідних країн робили хибний аналіз щодо України, — Данілов

У день вторгнення Росії в Україну розвідки провідних країн робили хибний аналіз щодо нашої держави. 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов під час виступу на форумі "Україна. Рік 2024". 

"Я хотів би задати всім нам питання, чому 24 лютого 2022 всі без виключення розвідки всіх провідних країн давали хибну інформацію, давали хибний аналіз ситуації відносно нашої країни? Це дуже важливий меседж, це дуже важливе питання. На превеликий жаль, на нього мало охочих давати відповідь. Тому що коли багато країн знаходяться в інформаційній бульбашці, і це не тільки наша країна, — це може привести до дуже катастрофічних наслідків", — заявив він.

Данілов підкреслив, що це величезна проблема не лише для України, й для цілого світу.

"Це величезна проблема для всіх без виключення. І з цим потрібно щось робити", — наголосив посадовець.

Також секретар Ради національної безпеки додав, що для Російської Федерації в плані дезінформаційної політики стосовно нашої країни є головними чотири теми: дискредитація вищого політичного керівництва України, розкол еліт, дезорганізація нашого населення та деморалізація ЗСУ. За його словами, кількість ультраправих партій в Європі, які підтримує РФ, уже — на другому місці.

"Ми знаходимося перед величезними викликами. І якщо світова спільнота зараз не буде давати відповідь на це питання, то ми будемо у вкрай важкому стані. Тому що, крім фізичної війни, яка йде на нашій території, зараз йде війна за розум людей", — підсумував він.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що українські прикордонники готувались до повномасштабного вторгнення Росії. Прикордонна служба інформувала вище військове керівництво держави про загрозу з боку Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 17:26