Фото: "Донбас СОС"

У десяти населених пунктах Харківщини оголосили примусову евакуацію дітей

На Харківщині оголосили примусову евакуацію дітей з 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад. На даний час там перебуває 275 неповнолітніх.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"На Раді оборони Харківської області ухвалили рішення оголосити примусову евакуацію сімей з дітьми з Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району, які перебувають під постійними ворожими обстрілами", — написав він у Telegram.

За його словами, евакуації підлягають сім'ї з дітьми з населених пунктів: село Кіндрашівка, село Тищенківка, місто Куп'янськ, смт Куп'янськ-Вузловий, смт Ківшарівка, село Глушківка, село Колісниківка, село Курилівка, село Новоосинове, село Подоли.

До того ж Синєгубов наголосив, що згідно з рішенням Ради оборони, дітям також буде заборонено в’їжджати у вказані громади. Діти можуть бути евакуйовані обов'язково щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном.

"Усіх евакуйованих ми забезпечуємо житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. Закликаємо усіх мешканців цих громад максимально відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей", — додав начальник ОВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів Донецької області примусово евакуюють приблизно 250 дітей. Маленьких жителів України доправлять на Житомирщину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 20:33