Андрій Демченко. Фото: "Медіацентр Україна"

У ДПСУ підрахували, скільки разів ухилянти пропонували прикордонникам хабар і на яку суму

За час великої війни українці понад 800 разів пропонували прикордонникам хабарі, аби незаконно покинути країну. Загальна сума пропозицій становить приблизно три мільйони гривень.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Він також розповів про схеми, які придумують ухилянти для втечі.

"Є два способи незаконно перетнути кордон: поза пунктами пропусків, або так звана "зелена зона". Також порушники намагаються перетнути кордон і на самих пунктах пропуску, але там, як правило, вони намагаються використати підроблені документи, або дати хабар прикордонниками", — каже Демченко.

За словами речника ДПСУ, від початку повномасштабного вторгнення і до сьогодні інспекторам прикордонної служби ухилянти пропонували хабаря понад 800 разів. Загальна сума хабарів — понад три мільйони гривень.

Також останнім часом почастішали випадки, коли військовозобов’язані намагаються "непомітно" покинути Україну, використовуючи особливості авто: сховатися в багажнику, у спальних відділеннях вантажівок тощо.

"Ці спроби викриваються. Оперативно працює розвідувальний блок, який завчасно виявляє охочих нелегально перетнути кордон", — запевнив Демченко.

За даними ЗМІ, від початку повномасштабного вторгнення майже 20 тисяч чоловіків незаконно виїхали з України. Деякі перепливли небезпечні річки, щоби залишити країну. Інші просто пішли під покровом темряви.

Нагадаємо, нещодавно двоє чоловіків намагалися перетнути кордон з Румунією через річку Тиса. Замість рятувальних засобів вони використали дитяче надувне коло та нарукавники у вигляді фламінго.

А 15 листопада на Закарпатті військові затримали чоловіка, який заблукав у горах. Він планував незаконно перетнути українсько-румунський кордон, щоб потім виїхати до США, де живе його дівчина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 01:23