Андрій Демченко. Джерело: Ukraine Media Center

У ДПСУ розповіли, чи фіксується збільшення кількості чоловіків, які повертаються з-за кордону

Прикордонники наразі не фіксують збільшення кількості чоловіків, які повертаються в Україну з-за кордону. Ситуація залишається такою ж, як і раніше.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"За останній час немає такої різкої переваги, до прикладу, на виїзд з України. Це може бути перед вихідними, але надалі більшість перетинів кордону йде на в'їзд. Ми не виокремлюємо статистично за статевими ознаками, за віковими показниками громадян, які перетинають кордон", — сказав він.

Речник додав, що за останній період кількість чоловіків, які в'їжджають на територію України, така ж сама, як і кількість тих, хто виїжджає за межі держави.

"Якщо говорити за чоловіків, то за останній період у відсотковому співвідношенні це десь 50 на 50. У тих громадян України чоловічої статі, які мають підстави на перетин на виїзд з України, прикордонники перевіряють документи, підстави для такого руху. І така ж сама кількість чоловіків умовно перетинає кордон на в'їзд в Україну", — пояснив Демченко.

Як відомо, 18 травня набув чинності закон про мобілізацію в Україну. За оновленими законодавством, всі військовозобов'язані повинні оновити облікові дані до 16 липня 2024 року. Зробити це можна особисто у ТЦК чи центрах надання адміністративних послуг або ж через мобільний застосунок "Резерв+". Оновити дані повинні всі військовозобов'язані чоловіки та жінки, навіть ті, хто перебуває за кордоном.

Нагадаємо, що вчора український уряд ухвалив постанову, за якою, українці, які тривалий час проживають за кордоном, можуть ставати на військовий облік без особистого візиту до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.06.2024 17:16