Фото: Кабмін

Кабмін спростив військовий облік для українців за кордоном

Українці, які тривалий час проживають за кордоном, можуть ставати на військовий облік без особистого візиту до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

"Уряд підтримав проект постанови №560, розроблений Міністерством оборони України з метою приведення до вимог статті 37 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та врегулювання питань постановки на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають за межами держави", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, згідно з документом, передбачено постановку на військовий облік чоловіків, які були зняті з нього у зв'язку з виїздом за кордон, без особистого прибуття до ТЦК.

Крім того, із переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову для українців за кордоном, виключено вимогу про подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю ІІ групи. Це дозволить уникнути зайвої бюрократії та спростити процедуру.

Також уряд надав право ТЦК та СП надсилати електронні звернення до поліції щодо порушників правил військового обліку.

"Нові правила набувають чинності з дня опублікування і мають на меті зробити систему військового обліку більш ефективною та доступною", — додали у Міноборони.

Нагадаємо, військовозобов'язані українські чоловіки без військово-облікових документів не зможуть отримати паспорт за кордоном. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2024 19:12