Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

Кабмін заборонив видавати чоловікам за кордоном паспорти без військових документів

Військовозобов'язані українські чоловіки без військово-облікових документів не зможуть отримати паспорт за кордоном. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.

Про це йдеться у постанові №648 Кабінету міністрів від 04 червня 2024 року.

Український уряд погодив реалізацію експериментального проекту щодо надання міграційних адміністративних послуг за межами нашої держави.

Кабмін, зокрема оновив порядок оформлення та обміну паспорта громадянина України та закордонного паспорта. Це також стосується втраченого або викраденого документа. Реалізація ухвалених урядом рішень покладена на державне підприємство "Документ".

У постанові йдеться про те, що оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта чоловікам від 18 до 60 років здійснюється за умови наявності військово-облікових документів.

Коли вступлять в дію нові правила

Нові правила почнуть діяти з 30 червня 2024 року аж до набрання чинності законом щодо надання адміністративних послуг громадянам України за кордоном, але не більше шести місяців з дня набрання чинності цією постановою.

Нагадаємо, українські військовозобов’язані чоловіки, які перебувають за кордоном, зможуть оновити свої дані в територіальних центрах комплектування онлайн.

Варто зазначити, що з 18 травня закордонні українські дипломатичні установи відновили приймання заяв на консульські дії для чоловіків призовного віку. Його призупиняли 23 квітня, що викликало чимало резонанс у суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2024 14:39