Фото: ТСН

Чи потрібна довідка про судимість для взяття на військовий облік або оновлення документів: заява МВС

Для взяття на військовий облік чи оновлення військово-облікових документів довідка про наявність чи відсутність судимості не вимагається.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

У міністерстві зазначили, що через поширення неточної інформації у соцмережах сервіси МВС наразі перевантажені запитами від громадян. Відповідно час обробки заявок збільшується.

"Просимо з розумінням поставитися до можливих затримок у видачі довідок. Вкотре наголошуємо на важливості використання інформації лише з ОФІЦІЙНИХ джерел", — йдеться у повідомленні.

Зауважимо, 18 травня має запрацювати електронний кабінет військовозобов'язаного. У ньому чоловіки призовного віку онлайн зможуть оновити свої дані. Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін наголосив, що наразі е-кабінет буде містити мінімальний набір функцій, проте з часом робота сервісу удосконалюватиметься.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявляла, що громадяни особисто ухвалюватимуть рішення щодо використання електронного кабінету військовозобов'язаного. Він дасть можливість надати свої дані в будь-якій зручній для них локації або побачити дані про себе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 17.05.2024 13:33