Фото: соцмережі

Чи обов'язково військовозобов'язаним користуватись е-кабінетом: відповідь Міноборони

Громадяни особисто прийматимуть рішення щодо використання електронного кабінету військовозобов'язаного. Він дасть можливість надати свої дані в будь-якій зручній для них локації або побачити дані про себе.

Про це повідомила в ефірі телемарафону заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

"Кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного, фактично це буде заздалегідь готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні, буде справою кожного громадянина/громадянки", — наголосила вона.

Також Черногоренко заявила, що е-кабінет дасть можливість військовозобов'язаним надати свої дані в будь-якому зручному для них розташуванні або побачити дані про себе, що містяться в реєстрі. Така опція дозволяє громадянам не звертатись особисто до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Заступниця міністра оборони наголосила, що в електронному реєстрі військовозобов'язаних присутні тільки ті дані, які прописані в законі й можуть сприяти зменшенню кількості помилок при військовому обліку. Водночас кожен може подати через електронний кабінет ту інформацію, яку вважає за потрібне.

Які проблеми розв'яже впровадження е-кабінету

На першому етапі запуску е-кабінету у призовників буде можливість актуалізувати свої дані. Для цього впровадять часові рамки. Після цього ТЦК та СП використовуватимуть ці дані у своїй щоденній роботі.

Питання про повістки в е-кабінетах поки що не вирішене. Воно розглядається у рамках законопроекту про мобілізацію, який незабаром можуть винести на друге читання у парламенті.

Раніше речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що запуск єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" значно спростить мобілізаційні заходи в Україні. В більшості випадків потреба в заходах оповіщення відпаде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2024 20:20