Фото: Офіс президента

Електронний кабінет військовозобов'язаного: президент підписав важливий закон

У вівторок, 2 квітня, президент Володимир Зеленський підписав закон, який запустить в дію електронний кабінет військовозобов'язаного.

Про це йдеться на сайті Верховної ради України.

На сайті повідомляється, що закон повернули до Верховної Ради з підписом глави держави. Йдеться про "Закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану".

Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного

Скріншот з сайту Верховної Ради

Які проблеми розв'яже впровадження е-кабінету

На першому етапі запуску е-кабінету у призовників буде можливість актуалізувати свої дані. Для цього впровадять часові рамки. Після цього ТЦК та СП використовуватимуть ці дані у своїй щоденній роботі.

Питання про повістки в е-кабінетах поки що не вирішене. Воно розглядається у рамках законопроекту про мобілізацію, який незабаром можуть винести на друге читання у парламенті.

Нагадаємо, 22 січня парламент ухвалив законопроект №10062 "Про внесення змін до деяких законів України" у другому читанні. Він, зокрема, суттєво спростить комунікацію між державними органами влади та військовозобов'язаними.

Раніше речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що запуск єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" значно спростить мобілізаційні заходи в Україні. В більшості випадків потреба в заходах оповіщення відпаде.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.04.2024 19:03