Колаж: TrueUA

У ДТЕК заявили, що графіків відключень світла може не бути до середини жовтня

Графіки відключення світла в Україні можуть не застосовувати аж до середини жовтня. Це стане можливим за умови відсутності російських атак по енергетиці нашої держави та аномальної спеки.

Відповідне роз'яснення з'явилось у Telegram-каналі ДТЕК.

Там наголосили, що ситуація в енергетиці дещо покращилась, тож наразі немає графіків відключень світла. Без обмежень можна обійтись приблизно до середини жовтня, якщо Росія не буде обстрілювати енергетику. Також негативно на ситуацію в енергетиці впливає аномальна спека.

Проте з настанням холодів навантаження на систему знову збільшиться. Люди почнуть користуватися електроопаленням і будуть частіше вмикати світло через те, що взимку швидше заходить сонце. Тоді "Укренерго" буде змушене вкотре вводити обмеження споживання електроенергії, й можуть повернутися графіки відключень світла.

У ДТЕК підкреслили, що ситуація в енергетиці все ще складна, оскільки енергосистема України втратила близько дев'ять гігаватів потужностей під час атак РФ. Відновити швидко все неможливо, тому графіки можуть бути впроваджені щонайменше до кінця опалювального сезону.

Варто зазначити, що у понеділок, 12 серпня, відключення світла в Україні не прогнозуються. Але жителям нашої країни варто використовувати потужні електроприлади лише в певні години.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко зазначав, що станом на сьогодні фактично до 60% електроенергії України виробляють на атомних станціях. Тому державі важливо добудувати два енергоблоки Хмельницької АЕС.

Він також повідомляв, що після перевірок щодо справедливості використання графіків відключення світла, які відбулися в усіх областях, стало зрозуміло, що найгірша ситуація з порушеннями в Житомирській області.

Нагадаємо, очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.08.2024 20:29