Колаж: TrueUA

Чи повернуть жорсткі графіки відключення світла найближчим часом: відповідь Міненерго

Навіть якщо спека повернеться на рівень липневою, жорстких графіків відключення світла в Україні поки що не планують. Однак на це можуть вплинути потенційні російські обстріли енергетики. Тому прогнозувати складно.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, ситуація в енергосистемі України значно стабілізувалася, зокрема, завдяки завершенню планових ремонтів на атомних електростанціях. Тому, наприклад, цими вихідними відключень світла не прогнозують.

"Плануємо додати в енергосистему додаткові потужності. Навіть, якщо повернеться спека, сподіваємося, що таких відключень, як у липні, в нас не відбуватиметься", — додала заступниця міністра енергетики.

При цьому вона наголосила: треба пам'ятати, що ситуація може змінитися будь-якої миті через потенційні атаки ворога на енергосистему.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко зазначав, що станом на сьогодні фактично до 60% електроенергії України виробляють на атомних станціях. Тому державі важливо добудувати два енергоблоки Хмельницької АЕС.

Він також повідомляв, що після перевірок щодо справедливості використання графіків відключення світла, які відбулися в усіх областях, стало зрозуміло, що найгірша ситуація з порушеннями в Житомирській області.

Нагадаємо, очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 16:33