На фото: міністр енергетики Герман Галущенко. Джерело: Міненерго

У Міненерго розповіли, яке споживання електроенергії забезпечує атомна генерація

Станом на сьогодні фактично до 60% електроенергії України виробляють на атомних станціях. Тому державі важливо добудувати два енергоблоки Хмельницької АЕС.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише прес-служба Міненерго.

"Сьогодні ми можемо говорити, що до 60% електроенергії країни виробляється на АЕС. Навіть при окупованій Запорізькій атомній станції", — йдеться у заяві посадовця.

Галущенко також висловив подяку українським атомникам, які дають людям світло у складні для держави часи.

"Всі розуміють, що атомна енергетика потрібна. Всі розуміють, що завдяки атомній енергетиці сьогодні десятий день вся країна живе без обмежень електропостачання", — зазначив міністр.

Міненерго сподівається, що парламент уже найближчим часом розгляне урядовий проект закону про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС, які дадуть в енергосистему додатково 2,2 гігавата потужності.

Зауважимо, раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що роботу української енергосистеми вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків. До її відновлення долучилися усі енергетичні компанії країни.

Нагадаємо, 3 серпня голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що Україна намагається збільшити технічні можливості для постачання електроенергії з Європи. Зокрема, тривають переговори з Польщею. Однак є проблеми з пропускною спроможністю ліній електропередач.

Нещодавно заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявив, що на сьогодні темпи ремонту енергетичної інфраструктури та його завершення багато у чому залежать від міжнародних партнерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2024 15:08