Фото: Pixabay

У Франції мер однієї з комун наказав "заборонити дощ"

У Франції в Нормандії мер невеликої комуни Кулонс Даніель Маррієр видав муніципальний наказ заборонити дощ. В деяких регіонах країни в червні випало удвічі більше опадів від звичайної норми.

Як повідомляє AFP, роздратований літніми зливами посадовець наказав "вивести Сонце" та закликав духовенство розпочати "першочергове спілкування з небом", щоб допомогти покласти край незвичній дощовій погоді в його комуні.

"Цим наказую, що протягом серпня, вересня, а чому б і не в жовтні дощ повинен припинитися та замінитися на яскраве сонцем й легкий вітерець", — йдеться у повідомленні.

Минулого тижня метеослужба Meteo France інформувала, що в червні випало на 20% більше дощу, ніж у 1991-2020 роках, а в деяких регіонах — удвічі більше звичайної норми опадів.

"Я ніколи не бачив такої погоди в липні. Вчора вранці лив дощ, небо було сірим, і було ледве видно, що відбувається. Щоб щось бачити, вам потрібно було увімкнути світло в будинку", — зазначив мер.

Посадовець додав, що багато жителів комуни звернулися до нього, щоб подякувати за такий наказ.

Нагадаємо, у червні Грецію накривала хвиля аномальної спеки. Протягом трьох днів поспіль температура повітря в країні перевищувала +38°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.07.2024 02:23