Фото: defence-ua.com

У Франції пояснили, за яких умов можуть скоротити військову допомогу для України

У випадку перемоги ультраправих на парламентських виборах у Франції можливе скорочення військової допомоги з боку Парижа для Києва. Водночас Франція може вийти зі складу Європейського Союзу.

Про це в ефірі каналу BFM TV заявив прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь.

За його словами, для ультраправих партій Франції наступний крок абсолютно зрозумілий — це буде блокування Європейського союзу.

"Це вже ясно. очільник ультраправих Жордан Барделла пропонує фінансувати свої неспроможні обіцянки, зокрема, коштом скорочення нашого внеску в Європу", — зазначив він.

Він наголошує, що це буде початком Frexit. Варто додати, що так називають гіпотетичний вихід Франції зі складу Європейського Союзу. Цей термін схожий на Brexit, який своєю чергою означає вихід Великої Британії з ЄС. Найчастіше його використовували в ході передвиборчої кампанії до виборів президента Франції, які відбулися у 2017 році.  

"У випадку перемоги Жордана Барделли, Україна більше не зможе здійснювати деякі оборонні дії, які вона проводить сьогодні проти Росії. З "Національним об'єднанням" уже наступного дня виникне ризик підпорядкування Росії, що посилить її маніпуляції, втручання і дестабілізацію", — зазначив Атталь.

Прем'єр-міністр додав, що Барделла раніше заявляв, що у разі його обрання прем'єром Україна більше не отримуватиме далекобійні ракети від Парижа.

Нагадаємо, 6 червня президент Франції Еммануель Макрон повідомляв, що його країна планує надати Україні бойові літаки Mirage 2000. Їх планують доставити у межах військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.06.2024 13:48