Фото: Офіс президента

Франція планує передати Україні літаки Mirage 2000, — Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна планує надати Україні бойові літаки Mirage 2000. Їх планують доставити у межах військової допомоги.

Про це повідомляє Le Figaro.

Зауважимо, Mirage 2000 — французький багатоцільовий винищувач четвертого покоління розроблений у 1970-х роках фірмою Dassault Aviation. На озброєнні Франції з 1984 року. Ці літаки можуть стати потенційною заміною для застарілих Су-24М, які мають дуже великий наліт, і дозволити Україні ефективніше використовувати надані союзниками SCALP EG та AASM.

"Франція допомагає українцям чинити опір, але ми не хочемо ескалації", — наголосив Макрон. 

За словами президента Франції, у п'ятницю, 7 червня, він проведе зустріч із українським колегою Володимиром Зеленським. Під час перемовин буде розглянуто питання нової двосторонньої співпраці з Україною. Зокрема, йдеться про надання Україні літаків Mirage 2000, а також навчання пілотів.

Крім того, як наголосив Макрон, його країна має намір провести навчання для понад 4000 українських солдатів.

"Завдання полягає в тому, щоб навчити 4500 українських солдатів, спорядити їх, навчити їх захищати свою землю і сформувати "французьку бригаду", — сказав президент Франції.

Нагадаємо, раніше Макрон заявляв, що Україна має право уражати військові об'єкти на території Російської Федерації. Адже звідки окупанти здійснюють обстріли українських населених пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 21:50