Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

У Генштабі підтвердили удар по військовому аеродрому росіян "Саки" у Криму

У Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили удар по військовому аеродрому російських загарбників "Саки" у тимчасово окупованому Криму.

Відповідне повідомлення оприлюднив Генштаб на своїй сторінці в Facebook. Військові наголосили, що Сили оборони продовжують знищувати військову інфраструктуру російських загарбників. 

"Сьогодні вночі підрозділи ракетних військ Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони в рамках єдиного замислу завдали удару по аеродрому "Саки" в тимчасово окупованому Криму", — йдеться у повідомленні Генштабу.

У прес-службі зазначили, що це один з оперативних аеродромів, які Росія використовує для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря, та  завдання ударів авіаційними засобами ураження по українській території. 

"Інформація щодо наслідків удару уточнюється. Важливо зазначити, що летовище прикривали "сучасні" російські засоби ППО, які вкотре не змогли захистити важливий військових об’єкт РФ", — підкреслили військові.

У Генштабі запевнили, що спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил РФ триватиме і далі.

Атака на Крим 26 липня: що відомо

Як повідомляв проукраїнський Telegram-канал "Кримський вітер", внаслідок повітряної атаки в ніч на 26 липня у тимчасово окупованому Криму спалахнув військовий аеродром "Саки" у Новофедорівці. Також було чути детонацію боєприпасів.

Перше повідомлення про вибухи в районі аеродрому "Саки" з'явилось о 02:41. Підписники каналу нарахували 13 вибухів та повідомили, що загорівся аеродром "Саки" в Новофедорівці. Також люди чули детонацію боєприпасів. Через деякий час у Новофедорівку відправились пожежники та карети "швидкої допомоги".

Згодом з'явилась інформація про потужні "прильоти" в районі Окунівки та у самому Сімферополі.

Раніше повідомлялось, що 15 липня вдень в тимчасово окупованому Криму місцеві мешканці помітили стовп диму. Ймовірно, поблизу аеродрому "Бельбек", який використовують рашисти у військових цілях, сталася пожежа.

Як відомо, Сили оборони України вже декілька разів завдавали ударів по аеродрому "Бельбек" у Криму, де дислокуються літаки російських окупантів. Зокрема, в травні цього року на аеродромі там лунали вибухи. Тоді повідомляли про влучання в російські винищувачі МіГ-31. Той удар відбувся після того, як США передали Україні свої далекобійні ракети ATACMS. Росіяни скаржилися, що для атаки застосовували саме таке озброєння.

Нагадаємо, тоді британська розвідка, проаналізувавши ситуацію, заявила, що удар української армії по аеродрому "Бельбек" в анексованому Криму ще більше підірвав потенціал авіації Російської Федерації. Це майже напевно погіршить здатність окупантів координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2024 12:59